Nyheter

Burkina Faso er et av verdens fattigste land. Militante ekstremister har siden 2015 gradvis tatt kontroll over flere steder av landet. Bildet er tatt 23. januar 2022.

Mer enn 30 drept av antatte jihadister i Burkina Faso

Minst 34 mennesker ble drept av antatte jihadister som angrep flere landsbyer nord i Burkina Faso i helgen, opplyser sikkerhetskilder i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Væpnede menn omringet landsbyen i 17-tida og skjøt i lufta. De kom tilbake om natta og skjøt vilt mot mennesker, forteller et øyenvitne fra landsbyen Bourasso i Kossi-provinsen, der 22 mennesker ble drept. Flere skal være barn.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Her er 10 grunner til at afrikanske land ikke kritiserer Russlands invasjon

Flere andre landsbyer ble også angrepet, blant annet Namissiguima i Yatenga-provinsen. Der ble tolv drept.

Burkina Faso er et av verdens fattigste land. Militante islamister med bånd til al-Qaida og IS har siden 2015 tatt kontroll over rundt 40 prosent av landet. Flere tusen mennesker er drept og nærmere 2 millioner er drevet på flukt.

Les også: Stort prishopp på matvarer skyldes krig og dyr gjødsel

Regjeringshæren i det vestafrikanske landet grep makten i et kupp i januar, og norske myndigheter fraråder alle reiser til Burkina Faso.

Powered by Labrador CMS