Nyheter

KRANGEL: Abdul Ghani Baradar, en av dem som var med på å stifte Taliban, i Moskva i mars. Baradar står i sentrum for en krangel i Taliban-ledelsen, ifølge BBC.
KRANGEL: Abdul Ghani Baradar, en av dem som var med på å stifte Taliban, i Moskva i mars. Baradar står i sentrum for en krangel i Taliban-ledelsen, ifølge BBC.

BBC: Krangel i Taliban-ledelsen

En heftig krangel brøt ut i Taliban-ledelsen om sammensettingen av gruppens nye regjering i Afghanistan, opplyser Taliban-kilder til BBC.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Krangelen mellom mulla Abdul Ghani Baradar og et annet regjeringsmedlem skjedde i presidentpalasset i Kabul, sier kildene til den britiske kanalen. Baradar skal ha reist til Kandahar etter hendelsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det har vært flere ubekreftede meldinger om uenigheter i Taliban-ledelsen etter at Baradar forsvant fra offentligheten for noen dager siden. Det har også svirret rykter om at Baradar var død eller alvorlig såret, men dette har blitt avvist av Talibans talsmann.

En Taliban-kilde sier til BBC Pashto at Baradar og Khalil ur-Rahman Haqqani, flyktningminister og en sentral figur i det militante Haqqani-nettverket, utvekslet harde ord. Det skal også ha brutt ut slagsmål mellom de to partenes støttespillere.

To andre kilder bekrefter også overfor BBC at det fant sted en krangel i slutten av forrige uke. Det dreier seg om et sentralt Taliban-medlem som befinner seg i Qatar, og en annen kilde med tilknytning til de involverte.

Bakgrunnen skal ha vært at Baradar, som er utpekt som visestatsminister, var lite fornøyd med strukturen i den foreløpige regjeringen.

Ifølge BBC ligger også forskjellige oppfatninger om hvem som kan ta æren for Talibans seier i landet bak. Baradar skal mene at den diplomatiske innsatsen til personer som ham var viktigst, mens Haqqani og hans sympatisører mener den væpnede kampen var avgjørende.

Powered by Labrador CMS