Nyheter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Taliban har kommet raskere tilbake enn det deres etterretning anslo.

Stoltenberg: Nato var ikke klar over at Taliban kunne komme tilbake så raskt

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier alliansen hadde god etterretning om Talibans tilbakekomst, men at det manglet informasjon om hvor raskt det kunne skje.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi hadde veldig omfattende etterretning, og den informasjonen vi satt på viste at det var stor risiko knyttet til beslutningen med å trekke seg tilbake fra Afghanistan, sier Stoltenberg til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nato var klar over at det var stor fare for at Taliban kunne komme tilbake, sier Nato-sjefen, som erkjenner at det var visse svakheter i etterretningen.

Les også: Jobbet for Norge i Afghanistan nå frykter han for livet

– Det ble sagt, blant annet fra min side, at det var en veldig stor fare for at Taliban kunne komme tilbake. Men der informasjonen ikke var god nok, det var hvor raskt dette kunne skje. Og det er tempoet i sammenbruddet i den politiske og militære ledelsen i Afghanistan som har skapt ekstra store problemer, sier Stoltenberg.

Les også: Afghansk reagerer på statsministerens uttalelser

Det er nå evakuering som står øverst på agendaen, sier Stoltenberg. Men den preges av et urovekkende og uoversiktlig bilde, sier han.

– Det Nato har jobbet mest med er å få flyplassen til å fungere, å få fly til å lande og ta av med folk som må forlate landet. Der går ting i riktig retning, sier Nato-sjefen.

Powered by Labrador CMS