Nyheter

EROBRER: Taliban erobrer stadig nye områder i Afghanistan, og Frankrike ber nå sine statsborgere om å forlate landet. På bildet er en afghansk politimann i Kabul.

Frankrike ber sine statsborgere forlate Afghanistan

Frankrikes ambassade i Kabul ber landets statsborgere om å forlate Afghanistan av sikkerhetsgrunner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Regjeringen setter opp et spesialfly fra Kabul om morgenen 17. juli, for at franskmenn kan vende hjem, heter det i en uttalelse fra ambassaden.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Frankrikes ambassade oppfordrer formelt alle franske statsborgere til å benytte seg av dette flyet, eller til øyeblikkelig å forlate landet ved egen hjelp, heter det videre.

Ambassaden opplyser videre at de ikke vil være i stand til å bistå franske statsborgere som unnlater å benytte seg av flyet.

Les også: Rober Mood: «Et svik å etterlate mennesker som har hjulpet deg til en nesten sikker død»

En rekke land har den siste tiden bedt sine statsborgere om å forlate Afghanistan, eller tilbudt evakuering, blant dem India og Kina.

Taliban har den siste tiden tatt over flere og flere områder i Afghanistan. Tidligere i juli hevdet opprørsbevegelsens talsperson Shahabuddin Delawar at de kontrollerte 85 prosent av landet. USAs tilbaketrekning fra landet er snart fullført.

Les også: Roar Wold slutter i Forsvaret

Powered by Labrador CMS