Nyheter

VERT: Tysklands utenriksminister er en av vertene for nødhjelpskonferansen. Her er snakker ministeren under Tysklands forbundsdager, den 16. mars, om situasjonen i Ukraina.

FN ber om 38 milliarder i bistandsmidler til Afghanistan

FN ber land verden over om å donere til sammen 38 milliarder kroner for å finansiere livreddende nødhjelp til Afghanistan før en nødhjelpskonferanse torsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock er vert for konferansen sammen med Qatar og Storbritannia. Representanter for det afghanske sivilsamfunnet vil også være til stede.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Konferansen blir imidlertid overskygget av nyheten om langt strengere restriksjoner som Taliban har ilagt kvinner og jenter i Afghanistan.

FN anslår at 24,4 millioner mennesker i Afghanistan, nærmere 60 prosent av befolkningen, er avhengige av humanitær bistand for å overleve. I sin helhet trenger den afghanske befolkningen mer enn tre ganger så mye bistand som i 2021.

Halvparten av landets befolkning lider under matmangel. Økonomien har krympet med en tredel, utviklingsbistanden har blitt kuttet, reservene til den afghanske sentralbanken er frosset, og ingen land har anerkjent Taliban-regjeringen.

Les også: Amerikanske elektronisk krigføring-fly på plass i Tyskland

Powered by Labrador CMS