Nyheter

LA NED KRANS: Kronprins Haakon deltok i markeringen av at det er 80 år siden D-dagen på Hermanville-sur-Mer, Normandie, Frankrike.

Kronprinsen i Normandie: – Et alvorlig bakteppe

NORMANDIE (Forsvarets forum): Det var veldig fint å møte etterkommerne av norske soldater som døde under 2. verdenskrig, sier kronprins Haakon.

Publisert Sist oppdatert

Solen steker på stranden i Hermanville-sur-Mer. Kronprins Haakon har nettopp lagt ned krans på det norske monumentet for soldatene som gikk i land her under D-dagen for 80 år siden.

Flere etterkommere og slektninger av norske soldater som falt under kampene i Normandie, var til stede under seremonien. Etterpå tok kronprinsen seg tid til å lytte til historiene deres.

– Det var en utrolig dramatisk historie. Og viktig at de allierte jobbet sammen og hadde et mål. Og imponerende hvordan innsatsen var, og hvordan de kjempet. Så veldig fint. Veldig fint å møte noen av etterkommerne av nordmenn som var med og kjempet her, sier kronprinsen til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Gjør du deg noen tanker om markeringen, i lys av at det igjen er krig i Europa?

– Det er et alvorlig bakteppe i dag. Vi har en krig i Europa, Ukraina er angrepet av Russland. Så igjen er det viktig at vi står sammen som allierte i Europa, sier han.

SAMMEN PÅ STRANDEN: Kronprins Haakon sammen med Jan Eilif Guettler og Bjørg Økland i Normandie i Frankrike. Begge er etterkommere etter norske soldater som deltok i kampene i Frankrike.
Powered by Labrador CMS