Nytt om navn

SLUTTER: Sjef for Forsvarets veterantjeneste går av med pensjon 1. april 2021.

Nå skal den tidligere luftsjefen være med å avhende F-16

Generalmajor Finn Kristian Hannestad slutter som sjef for Forsvarets veterantjeneste.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Generalmajor Hannestad går 1. april 2021 av med pensjon etter en livslang karriere i Forsvaret.

I løpet av sine år i tjeneste har han både vært jagerflypilot, sjef Luftforsvaret og siden 2018 veteraninspektør i Forsvarets veterantjeneste.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

6. april tiltrer han jobb i Norway Defence & Aerospace (NDAC). På vegne av NDAC skal han lånes ut som konsulent til Forsvarsmateriell. Der starter han i avhendingsprosjektet av F-16 og tilhørende systemer.

– Dette er et prosjekt som ligger i FMA. Det gjøres på den måten av FMA overtar F-16 etterhvert som Luftforsvaret ikke skal bruke flyene lenger. Deretter må man gjøre i stand fly og reservedeler for salg. Planen er å få solgt flyene til potensielle kjøpere, forklarer Hannestad.

– Hvem overtar stafettpinnen etter deg?

– Det vet vi ikke enda. Stillingen er i ferd med å bli lyst ut. Inntil videre vil nestkommanderende Ola Bøe Hansen fungere som sjef for Forsvarets veterantjeneste. Slik det ser ut i dag vil det tiltre en ny person i stillingen fra 1. august.

Hannestad forteller at måten veteraner tar vare på hverandre og medaljeseremoniene er det som har gjort mest inntrykk i løpet av hans tid som sjef.

– Når jeg ser ut i veteranmiljøene så vil jeg si at den måten folk tar vare på hverandre, og de arenaene veteraner opptrer i, så tar de utrolig godt vare på hverandre. Det er et enormt godt fellesskap i disse veteranmiljøene.

– Jeg har også vært med å holde flere medaljeseremonier. Å se hvor mye det betyr for mennesker å få en medalje. Gjennom en medalje så får du også en anerkjennelse, og den betyr veldig mye for folk.

Les også: Sjef for Panserbataljonen blir student

Powered by Labrador CMS