Nyheter

VÅPEN TIL UKRAINA: USA har forsynt Ukraina med store mengder våpen og militært utstyr, men en økende andel både blant demokrater og republikanere mener nå at det gis for mye støtte til landet, viser meningsmåling

Motstanden mot Ukraina-bistand øker i USA

Stadig flere amerikanere mener USA bruker for mye penger på å støtte Ukraina, viser en fersk meningsmåling. Republikanere er mest kritiske.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

USA har til nå gitt og lovet godt over 1.000 milliarder kroner i støtte til Ukraina i krigen mot Russland, det meste i form av våpen og militært utstyr.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

40 prosent av republikanerne mener at det gis for mye støtte, viser en fersk meningsmåling utført av Pew Research.

I en tilsvarende måling i mars i fjor mente 9 prosent av republikanerne at USA ga for mye hjelp til Ukraina, mens 49 prosent mente at det ble gitt for lite.

Bare 17 prosent mener nå at det bør gis mer, viser den siste målingen.

Økende andel

Blant demokrater er det langt færre som er kritiske til Ukraina-støtten, men også blant disse velgerne er andelen økende.

I mars i fjor mente bare 5 prosent av demokratene at det ble gitt for mye støtte, mens andelen nå har vokst til 15 prosent.

Andelen som mener USA bør bidra mer, har på samme tid falt fra 38 til 23 prosent.

Misfornøyde med Biden

54 prosent av republikanerne sier at de er sterkt eller delvis misfornøyd med måten president Joe Biden har håndtert den russiske invasjonen av Ukraina på, viser målingen.

Blant demokratiske velgere er andelen 17 prosent.

Endringene er små fra forrige gang Pew spurte om dette, som var i mai i fjor.

Powered by Labrador CMS