Nyheter

STRIDSVOGN: Leopard 2A4NO stridsvogner, tilhørende Stridsvognseskadron 2 i Panserbatataljonen under øvelse i Troms.
STRIDSVOGN: Leopard 2A4NO stridsvogner, tilhørende Stridsvognseskadron 2 i Panserbatataljonen under øvelse i Troms.

Ukrainas statsminister søker våpen i Tyskland

Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal hadde med seg en ønskeliste om våpen, blant annet stridsvogner, da han besøkte Berlin søndag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjmyhal ble mottatt med en æresgarde utenfor statsministerkontoret da han kom til samtaler med den tyske statsministeren Olaf Scholz.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Blant våpnene Ukraina søker fra Tyskland, er stridsvogner av typen Leopard. Hittil har Tyskland og andre land vært skeptiske til å levere så tunge kampvåpen.

Les også: Slik konkurrere landets skarpskyttere

Sjmyhal er den høyest rangerte ukraineren som besøker Tyskland på flere måneder, et tegn på at forholdet mellom de to landene er på bedringens vei.

Tysklands nølende holdning til våpenhjelp i den første tiden etter den russiske invasjonen utløste kritikk i Kyiv. Sjmyhal erkjente søndag at Tyskland har trappet opp bistanden kraftig med leveranser av haubitser og utskytingssystemer for raketter.

Han sa at luftvernsystemet Iris-T ventes å bli levert til høsten, og han uttrykte håp om at Tyskland kan innta en ledende rolle i oppbyggingen av ukrainsk luftvern.

Powered by Labrador CMS