Nyheter

TERRORLISTE: Talibans innenriksminister Sirajuddin Haqqani har for første gang siden maktovertakelsen i fjor vist seg offentlig i Afghanistan.
TERRORLISTE: Talibans innenriksminister Sirajuddin Haqqani har for første gang siden maktovertakelsen i fjor vist seg offentlig i Afghanistan.

Terror-ettersøkt Taliban-minister viste seg offentlig

Talibans innenriksminister Sirajuddin Haqqani, som står på USAs terrorliste, har for første gang vist seg offentlig i Kabul etter maktovertakelsen i fjor.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Haqqani ble fotografert da han lørdag deltok på uteksamineringsseremonien til det første kullet med politibetjenter som har fullført utdannelsen etter at Taliban tok over makten i Afghanistan i august i fjor.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette var også første gang Haqqani har uttalt seg til mediene siden han ble utnevnt til innenriksminister.

Sirajuddin Haqqani leder det såkalte Haqqani-nettverket, som ifølge FNs sikkerhetsråd sto bak angrepet på Serena Hotel i Kabul der blant andre den norske journalisten Carsten Thomassen ble drept i 2008.

Les også: WSJ: Samtaler om å levere F-16 til Ukraina

I en tale under seremonien sa Haqqani at flere blant Talibans sikkerhetsstyrker har begått forbrytelser mot afghanske sivile og at disse vil bli straffeforfulgt. Sivile har fortalt om grove overgrep fra Taliban-soldater som har gjennomført dør-til-dør aksjoner og ved veisperringer og kontrollposter.

Haqqani erkjenner at «tilfeller av mishandling skjer» blant tidligere Taliban-krigere som nå har gått fra å utkjempe en krig til å jobbe som politibetjenter i Afghanistans gater, men la til at de er under opplæring.

Les også: Sandras barn får både brif hver morgen og kontrollspørsmål om skolesekk-innholdet

Powered by Labrador CMS