Nyheter

ETTERSØKT: Her er Viktor Sokolov på et pressemøte i september i fjor.

Har utstedt arrestordre på to russiske militærtopper

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har utstedt arrestordre på de to russiske militærtoppene Sergej Kobylasj og Viktor Sokolov.

Publisert Sist oppdatert

Begge er ettersøkt for angrep på ukrainsk infrastruktur i perioden oktober 2022 til mars 2023, opplyser ICC tirsdag.

– Det er grunn til å tro at de to er ansvarlige for rakettangrep fra russiske styrker under deres kommando mot Ukrainas elektrisitet-infrastruktur fra minst 10. oktober til minst 9. mars, heter det i kunngjøringen fra domstolen.

Sokolov og Kobylasj anklages for å ha vært ansvarlige for målrettede angrep mot sivile mål og for å ha forårsaket overdreven skade på sivile eller sivile formål, skriver ICC.

Admiral Viktor Sokolov var på det gjeldende tidspunkt sjef for den russiske Svartehavsflåten, mens Sergej Kobylasj, som er generalløytnant i den russiske hæren, på det tidspunktet han er ettersøkt for, var i ledelsen i det russiske flyvåpenet, ifølge kunngjøringen fra ICC.

Mykhajlo Podoljak, rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, kaller arrestordren for svært symbolsk viktig.

– Det er på det rene at Russland denne gangen ikke kan vri seg unna ansvar for overlagte og storskala krigsforbrytelser, sier han.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS