Nyheter

ADVARER: Jevgenij Prigozjin i russiskokkupert Ukraina tidligere i år. Nå advarer han mot en ukrainsk offensiv.

Wagner-sjefen med bønn til Russlands forsvarsminister

Lederen for den russiske leiesoldatgruppen Wagner advarer Russlands forsvarsminister om en nær forestående ukrainsk offensiv mot russiske styrker i Øst-Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et åpent brev til Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu, publisert av Wagners pressetjeneste, hevder Jevgenij Prigozjin at en offensiv er planlagt i slutten av mars eller starten av april.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge ham vil den ukrainske hæren ta sikte på å avskjære Wagners leiesoldater fra hovedgruppen av russiske soldater i Øst-Ukraina. Prigozjin ber Sjoigu om å gjøre alt han kan for å unngå at det skjer og legger til at et slikt scenario kan ha «negative konsekvenser» for Russlands militære innsats i Ukraina.

Prigozjin sier videre at Wagner-styrkene kontrollerer 70 prosent av den østukrainske byen Bakhmut, der de i månedsvis har vært i harde kamper mot ukrainske styrker.

Russland har pekt ut Bakhmut som et prioritert mål som del av strategien for å ta kontroll over Donbas-regionen i den østlige delen av Ukraina.

Powered by Labrador CMS