Nyheter

PÅGREPET: Broen mellom Russkijøya og Vladivostok. En amerikansk soldat er pågrepet i Vladivostok helt øst i Russland, opplyser amerikanske myndigheter og statlige russiske medier.

USA: Soldat pågrepet i Russland

En amerikansk soldat er pågrepet i Russland, opplyser amerikanske myndigheter og statlige, russiske medier.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Pågripelsen skal ha skjedd i helgen, ifølge John Kirby, talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd.

Ikke navngitte amerikanske embetspersoner sier til NBC News at soldaten var på en privat reise i Russland. Han skal ha vært stasjonert i Sør-Korea.

I Russland er soldaten angivelig anklaget for å ha stjålet fra en kvinne. Det russiske, statlige nyhetsbyrået Ria melder at mannen ble pågrepet i Vladivostok, og at han blir sittende i varetekt fram til 2. juli. Ria siterer domstolens pressekontor på at amerikanerens navn er Gordon Black.

Nyhetsbyrået AP får opplyst av amerikanske tjenestepersoner at mannen var sammen med en russisk kvinne. Hun bodde i Sør-Korea da hun og amerikaneren havnet i en slags krangel, og dro deretter ut av landet, heter det videre.

Så skal Black ha dratt til Russland uten å opplyse om dette. Han skal ha vært i permisjon mens han ventet på å returnere til USA.

Pågripelsen kommer mindre enn et år etter at den amerikanske soldaten Travis King løp inn i Nord-Korea fra Sør-Korea. Senere ble han returnert til USA og siktet for å ha desertert.

Flere amerikanere sitter fengslet i Russland, blant dem Wall Street Journal-journalist Evan Gershkovich og den tidligere marinesoldaten Paul Whelan. USA mener begge sitter fengslet på feilaktig grunnlag og har forhandlet for å få dem løslatt.

Powered by Labrador CMS