Nyheter

HANGARSKIP: Dette arkivbildet fra 2004 viser Russlands eneste hangarskip, Admiral Kuznetsov.
HANGARSKIP: Dette arkivbildet fra 2004 viser Russlands eneste hangarskip, Admiral Kuznetsov.

Brann på Russlands eneste hangarskip

Admiral Kuznetsov, som ligger i dokk i Murmansk, hadde brann om bord torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Det melder de statlige russiske nyhetsbyråene Tass og Ria, ifølge The Guardian. Hangarskipet er den russiske marinens flaggskip.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Alekseij Rakhmanov, som leder den statlige bedriften med ansvaret for en modernisering av fartøyet, ble brannen raskt slukket. Ingen skal ha blitt skadd, men en talsperson for nødetatene sier at 20 personer ble evakuert.

Admiral Kuznetsov har vært ute av tjeneste og i tørrdokk for reparasjoner siden 2018. Tidligere i år ble fartøyet flyttet til en ny og utbedret tørrdokk, skriver nettstedet The Drive.

The Drive skriver at det har vært flere branner på fartøyet tidligere. Det oppstod en brann i 2019 mens fartøyet lå i dokk, og en mens fartøyet var ankret opp uten for Tyrkia i 2009. Da mistet et besetningsmedlem livet.

I løpet av perioden hun har ligget i dokk, har det skjedd flere uhell, skriver nettstedet. Det mest dramatiske var da en flytende tørrdokk hun lå i sank under fartøyet i 2018.

En annen talsperson, Andrej Miroshnikov ved verftet JSC Zvyozdochka, bekreftet også torsdag at det hadde oppstått lokal røykutvikling på fartøyet. Han opplyser at den raskt ble tatt hånd om av personell på fartøyet og at en undersøkelse skal kartlegge hva som var årsaken til hendelsen, skriver The Drive.

Rakhmanov sier han regner med at skipet kan være i tjeneste igjen i 2024.

Powered by Labrador CMS