Nyheter

TEKNOLOGI: En SpaceX Falcon 9 rakett med tilhørende Starlink V2 Mini satellitter tar av fra Launch Complex 40 i Cape Canaveral Space Force Station.

Ukraina: Bevis for bruk av Starlink

Russiske styrker skaffer Starlink-teknologi til bruk på slagmarken ulovlig via tredjeland, hevder den ukrainske etterretningstjenesten. Det nekter Russland for.

Publisert

Talsperson Andrij Jusov sier at Russland skaffer seg tilgang til de satellittbaserte internetterminalene via tredjeland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Bruken har økt i frontlinjen, sier han.

Jusov sier videre at Ukraina jobber for å forhindre Russlands bruk av teknologien, som er skapt av Elon Musks selskap SpaceX.

Det ukrainske forsvaret sa lørdag at de har bevis for at Starlink brukes av russiske styrker, men har ennå ikke lagt fram dokumentasjon som bekrefter påstanden.

Kreml går imidlertid ut mot påstander om at Russland bruker Starlink, og sier at terminalene verken er sertifisert for bruk eller offisielt levert til Russland, og at de dermed ikke kan brukes.

SpaceX har også tidligere hevdet at de ikke gjør forretninger med russiske myndigheter eller landets militære.

Powered by Labrador CMS