Nyheter

SPERRET INNE: Det er omlag 1000 ukrainske soldater som er sperret inne i stålverket Azovstal i Mariupol. Ukraina, FN og Den internasjonale Røde Kors-komiteen har jobbet i spreng med forhandlinger for å få disse soldatene ut.

Dette skjedde i Ukraina i natt

Forhandlinger om de ukrainske soldatene som er sperret inne i stålverket Azovstal og vurderinger gjort av ukrainske myndigheter om Russlands krigføring er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til lørdag 13. mai.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

  • Forhandlingene om de ukrainske soldatene som er sperret inne i stålverket Azovstal i Mariupol, omtales som ekstremt vanskelige.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukraina har ved hjelp fra FN og Den internasjonale Røde Kors-komiteen de siste dagene forsøkt å forhandle fram fritt leide for de om lag 1.000 soldater som er igjen i stålverket, men Russland har nektet.

  • Selv om Ukraina gjør alt det kan for å drive ut russiske styrker, kan ingen i dag forutsi hvor lenge krigen vil vare, sier president Volodymyr Zelenskyj.

Han sier det kommer an på «våre partnere, europeiske land, hele den frie verden».

  • Samtidig vurderer ukrainske myndigheter at Russland har gått over i en ny og tredje fase i krigføringen. De russiske styrkene forsøker nå å forsvare de områdene som er okkupert så langt, noe som vil forlenge krigen i Ukraina, hevder landets myndigheter.

Les også: Erdogan omtaler Skandinavia som et som gjestehus for terrororganisasjoner

Powered by Labrador CMS