Nyheter:

Røde Kors-president Robert Mood tar ikke gjenvalg.

Aftenposten: Mood tar ikke gjenvalg

Robert Mood tar ikke gjenvalg som president i Norges Røde Kors.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det skjer etter en helhetsvurdering hvor jeg har kommet til at jeg har bidratt med mitt. Tre år er kort og seks år for lenge, sier den tidligere generalinspektøren for Hæren, Robert Mood, ifølge Aftenposten.

– Jeg har egentlig et prinsipielt utgangspunkt om at det er bra for organisasjoner at lederverv går på rundgang. Det er kanskje en yrkesskade at jeg tror at det sunt med dynamikk og rotasjon, sier Mood videre.

Ifølge leder valgkomiteen i Røde Kors, Marit Sognli Gladsø, har enkelte av utspillene til den frittalende pensjonerte generalløytnanten vekket oppsikt blant medlemmene i organisasjonen. Aftenposten viser blant annet til en tweet fra Mood i etterkant av at Knut Aastad Bråten (V) trakk seg som statssekretær i Kulturdepartementet i forrige uke.

«Til å bli skremt av! Ingen plass i politikken for folk som har høy integritet og er skarpe og kunnskapsrike. Vårt demokrati må revitaliseres nå; Tidsbegrensning på Stortinget, Borgerlønn, Borgerråd og Samfunnstjeneste for alle er en god start!», tvitret Mood.

Overfor Forsvarets forum har Mood tidligere vært en skarp kritiker av blant annet beredskapen i Norge som han mener er sviktende.

Powered by Labrador CMS