Nyheter

PENTAGON: Ukrainas forsvarsminister møtte den amerikanske forsvarsminsteren på onsdag.
PENTAGON: Ukrainas forsvarsminister møtte den amerikanske forsvarsminsteren på onsdag.

Ukrainas forsvarsminister  besøker Pentagon 

Ukrainas forsvarsminister Rustem Umerov møtte onsdag USAs forsvarsminister Lloyd Austin, i Pentagon. Austin kunngjorde blant annet en ny hjelpepakke. 

Publisert

Ukrainas forsvarsminister møtte sin amerikanske kollega i Washington mens det pågår en politisk dragkamp om fortsatt støtte fra USA til det krigsherjede landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rustem Umerov møtte Lloyd Austin i Pentagon onsdag, samtidig som president Joe Biden advarte Kongressen om at tiden og pengene er i ferd med å løpe ut for å støtte Ukraina i krigen mot Russlands invasjon.

– Vi skal diskutere Ukrainas strategiske mål for året som kommer og en langsiktig visjon for en fremtidig militær styrke, sa Austin da møtet startet. Han kunngjorde også en ny hjelpepakke, som inkluderer luftvernskyts.

Senere på dagen stanset Senatet den videre behandlingen av en hjelpepakke til Ukraina og Israel verdt 106 milliarder dollar – rundt 1140 milliarder kroner. Republikanerne stemte mot videre behandling fordi et vedlegg om innvandringsreform i USA var fjernet fra forslaget.

Powered by Labrador CMS