Nyheter:

Sofie Nystrøm er ny sjef for Nasjonal sikkerhetsmyndighet

Sofie Nystrøm er ny direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet

Regjeringen har i statsråd i dag åremålsbeskikket avdelingsdirektør Sofie Nystrøm som ny direktør for Nasjonal sikkerhetsmyndighet for en periode på seks år.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Sofie Nystrøm vurderes med sin bakgrunn som meget godt kvalifisert for rollen som ny direktør for Nasjonal sikkerhetsmyndighet. NSM er en virksomhet i utvikling, som skal ivareta rollen både som ekspertorgan og tilsynsmyndighet, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland, ifølge en pressemelding på regjeringens sider.

Tidligere avdelingsdirektør i E-tjenesten

Nystrøm kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Etterretningstjenesten. Regjeringen skriver at hun har erfaring fra komplekse virksomheter med sentrale samfunnsoppdrag.

Nystrøm har lang erfaring innen digitalisering og teknologiutvikling, informasjons- og cybersikkerhet i ulike lederroller, både i privat og offentlig sektor, skrives det videre.

Les også: US Army prøver ut «elektroniske skudd» fra Norge

Sofie Nystrøm er ny sjef for Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

– Nasjonal sikkerhetsmyndighet er også helt sentral for forsvarssektorens evne til å løse sitt samfunnsoppdrag. Jeg er derfor veldig glad for at Sofie Nystrøm med sin omfattende og viktige kompetanse fra sektoren har tatt på seg dette oppdraget, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, ifølge pressemeldingen.

NSM er Norges ekspertorgan for informasjons- og objektsikkerhet og det nasjonale fagmiljøet for IKT-sikkerhet. Direktoratet er nasjonal varslings- og koordineringsinstans for alvorlige dataangrep og andre IKT-sikkerhetshendelser.

Les også: 2. bataljon har tatt over oppdraget i Irak

Powered by Labrador CMS