Nyheter

I NORD-KOREA: Travis King (i midten) er en amerikansk soldat som løp over grensen til Nord-Korea. Landet hevder at han ønsker å søke tilflukt der. Avbildet er en nyhetssending som ble vist i Seoul, lørdag 22. juli.

Nord-Korea uttaler seg for første gang om amerikansk soldat

Landet hevder at den amerikanske soldater Travis King ønsker å søke tilflukt i landet, etter at han krysset grensen fra den demilitariserte sonen.

Publisert

Ifølge Nord-Korea har soldaten Travis King innrømmet at han ulovlig tok seg inn i landet, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Videre meldes det at King har sagt at han ønsket å komme til Nord-Korea som følge av «umenneskelig mishandling og rasediskriminering» i det amerikanske militæret. KCNA hevder også at King var skuffet over ulikhetene i det amerikanske samfunnet.

King har sagt seg villig til å søke tilflukt i Nord-Korea eller i et tredjeland, heter det videre. Etterforskningen av King pågår fremdeles, ifølge KCNA.

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sier at de ikke han verifisere at det Nord-Korea sier om King, stemmer. Videre sier departementet at de har fullt fokus på å få soldaten trygt hjem igjen.

– Vi jobber gjennom alle mulige veier for å oppnå dette, sier en talsperson for Pentagon.

Den 23 år gamle amerikanske soldaten, som skulle sendes hjem etter to måneders fengsel i Seoul på grunn av en overgrepsanklage, bykset over grensen under en guidet tur i juli.

Tjenestepersoner i USA har sagt at de tror King krysset grensen med vilje. FN har sagt at de tror den amerikanske soldaten er i varetekt i Nord-Korea.

Powered by Labrador CMS