Nyheter

TIDEN VIL VISE: Biden sier det er for tidlig å komme med noen endelige konklusjoner om hvilken innvirkning helgens hendelser vil ha på krigen i Ukraina.

Biden om Wagner-opprør: – Gjorde det klart at vi ikke var innblandet

Etter Wagner-opprøret har USAs president snakket med allierte, der de ble enig om å sørge for at Putin ikke har noen grunn til å legge skylden på Vesten eller Nato.

Publisert Sist oppdatert

USA og Nato var ikke involvert i Wagner-sjefens opprør i Russland, sier USAs president Joe Biden. Han sier det er for tidlig å si hva utfallet av opprøret blir.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Biden sier mandag at han hadde en videosamtale med flere allierte i helgen. De er alle enige om å ikke gi Russlands president Vladimir Putin noen som helst grunn til å legge skylden på opprøret på Vesten eller Nato.

– Vi gjorde det klart at vi ikke var innblandet. Vi hadde ingenting med det å gjøre. Dette var en del av en intern kamp i det russiske systemet, understreker Biden.

Han har også snakket med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om situasjonen i helgen og planlegger å snakke med ham igjen mandag eller tirsdag.

Biden sier det er for tidlig å komme med noen endelige konklusjoner om det kortlivede opprøret eller hvilken innvirkning det vil ha på krigen i Ukraina.

Powered by Labrador CMS