Nyheter

MILITÆRØVELSE: Norge er en del av utrykningsstyrken Joint Expeditionary Force (JEF), som skal ha en militærøvelse i Østersjøen i forbindelse Ukraina-konflikten. Bildet viser Norges forsvarsminister Odd Roger Enoksen som snakker med pressen etter møtet med forsvarsministere fra landende som er en del av styrken, i England tirsdag 22. februar 2022.

Utrykningsstyrke innleder større militærøvelse i Østersjøen

En utrykningsstyrke der blant annet Norge er med, innleder i løpet av få dager en større militærøvelse i Østersjøen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Joint Expeditionary Force (JEF) er en styrke med utgangspunkt i Nato og består av åtte Nato-land samt Sverige og Finland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tirsdag besluttet forsvarsministrene fra de ti medlemslandene å gjennomføre en militærøvelse som ledd i en generell avskrekking rettet mot Russland under den aktuelle Ukraina-krisen.

JEF ble etablert i 2014. Utrykningsstyrken fungerer som et tillegg til Nato og har fokus på Arktis, den nordlige delen av Atlanterhavet og Østersjøen. Danmark, Island, Estland, Latvia, Litauen, Nederland og Storbritianna er medlemmer, i tillegg til Norge, Sverige og Finland.

Les også: Satellittbilder skal vise ytterligere opprustning langs Ukrainas nordlige grense.

Powered by Labrador CMS