Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Norske veteraner forteller om Afghanistan // Libanon-veteran vant mot staten i retten // Bjørnar Moxnes (R) er opprørt over Trym-saken.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

KOSTNAD: – Saken i Forsvarets forum om veteranen Trym er veldig talende for den menneskelige kostnaden som mange veteraner og deres pårørende betaler for krigsdeltakelsen, sier Bjørnar Moxnes (R) til Forsvarets forum.

ERSTATNING: Veteran Ole Vikre er tilkjent full kompensasjon som følge av psykiske skader etter tjenesten i Libanon. Han saksøkte staten og vant i retten.

AFGHANISTAN: Les historiene til syv norske veteraner som forteller om tjenesten i Afghanistan: «11. september 2001. Norske spesialjegere er i ferd med å avslutte en intens periode med dykking og trening på maritim kontraterror i Oslofjorden». «For Odd-Einar Nygård heter det ikke jeg. Det heter vi». «Første gang «Eldar» drar til Afghanistan, er i 2010. Da er han del av det norske mentorbidraget i Faryab.»

DOKUMENT: I forbindelse med 20-årsdagen for terrorangrepene i USA 11. september ble det første terrordokumentet offentliggjort av FBI.

NORD-KOREA: Nord-Korea har prøveskutt langdistanseraketter i helgen, opplyser landets statlige nyhetsbyrå.

MILLIARDER: «Så langt er 1,6 milliarder kroner utbetalt i særskilt kompensasjon til personer med psykiske skader. Dette viser at det har vært et stort behov for ordningen». Det skriver forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i et innlegg i Forsvarets forum.

UNDERTØY: – Som hæroffiser har jeg selvsagt sydd poser med piffi-krydder inn i undertøyet, det opplyser Gunnar Gabrielsen i «Morgendrillen».

Powered by Labrador CMS