Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Gjerdrum-rapport klar // 16-åring terrordømt // Brigader i Forsvaret mener flere bør delta i forsvarsdebatten

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

RAPPORT: Til tross for at Forsvaret brukte fem og en halv time før de var på stedet, konkluderer Gjerdrum-rapporten at Forsvaret var den største enkelt-bidragsyteren i redningsinnsatsen etter jordskredet i vinter.

FENGSEL: En 16 år gammel gutt fra Syria er dømt til fem års fengsel for terrorforberedelser og deltakelse i terrororganisasjonen IS, etter en dom i Oslo tingrett.

UTE: Etter nesten 20 år med tysk nærvær i Afghanistan, forlot de siste tyske soldatene landet tirsdag.

ATOMAVTALE: Det er lite sannsynlig med en atomavtale mellom Iran og USA før Ebrahim Raisi overtar som Irans president i august, ifølge iranske myndigheter.

SMARTKLOKKE: Generalmajor Odd-Harald Hagen håper at det kommer en smartklokke som man slipper å ta av seg når han jobber med gradert informasjon. Les «Morgendrillen» her.

DEBATT: – Jeg tror folk fra Forsvaret i større grad kunne deltatt i debatter som angår oss. Vi har absolutt mye å bidra med, skriver kommunikasjonssjef for forsvarssjefen brigader Eystein Kvarving.

Powered by Labrador CMS