Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Norge er ikke forpliktet til å hente hjem IS-krigere, sier Ine Eriksen Søreide // USA tester mikrobølgevåpen // Å være grensejeger er unikt, mener menig Jakob Flaten

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

FORPLIKTELSER: Norge er ikke forpliktet til å hente hjem IS-krigere er barna deres, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Det kommer etter at den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken oppfordret land til å få IS-krigere hjem for å rehabilitere dem eller straffeforfølge dem om nødvendig.

TEST: Det amerikanske forsvaret tester mikrobølge-våpen mot dronesvermer. Les mer om hvordan systemet fungerer her.

LOVER: USAs president Joe Biden kommer med et løfte om at han ikke vil la Iran få atomvåpen.

TRANDUMSKOGEN: Forsvarsministeren vil ha en gjennomgang av hva som skjedde da et Norges viktigste kulturminner fra 2. verdenskrig ble hugget ned.

SVARTEHAVET: Rundt 5000 soldater fra Nato og andre allierte deltar i øvelsen Sea Breeze i Svartehavet.

UNIKT: Å bo fire stykker i et tårn dypt inne i en nasjonalpark, med kanskje Norges rikeste dyreliv, er en helt unik erfaring, mener menig Jakob Flaten som er grensejeger.

DESINFORMASJON: Nato har flere ganger advart mot bevisst spredning av desinformasjon fra statlige og ikke-statlige aktører i forbindelse med koronakrisen, skriver Birgitte Førsund i en kronikk i Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS