Nyheter

ENKÖPING: En soldat i Ledningsregementet i Enköping i 2019.

Svenske vernepliktige hjemsendt etter å ha blitt krenket

Samtlige 500 vernepliktige ved et av Sveriges største regimenter er sendt hjem etter at flere av dem er blitt krenket av befal og andre vernepliktige.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant annet skal vernepliktige soldater ved Ledningsregementet i Enköping ha blitt tvunget til å delta i aktiviteter til tross for skader og sykdom.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det har også blitt slått alarm om at soldatene ikke har fått nok mat og søvn, og de skal også være utsatt for vulgært og sjåvinistisk språkbruk, skriver Dagens Nyheter.

Debatt: Ingen skal utsettes for diskriminering, mobbing eller seksuell trakassering

– Vi har sett at det er flere vernepliktige som har opplevd en atferd som ikke er ok hos oss, sier Ledningsregementets kommunikasjonssjef Therese Timpson til avisen.

I løpet av denne uken skal befalet gjennomgå et lynkurs som skal få bukt med problemet. Regimentet har i tillegg nedsatt en arbeidsgruppe som skal utarbeide en plan for hvordan utdanningen av vernepliktige kan gjennomføres på en bedre måte neste år.

Les også: Slik skal Sverige bruke milliarder på nytt forsvarsmateriell

Powered by Labrador CMS