Nyheter

MEDALJESERMONI: Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner og Tysklandsbrigadens veteranforbunds medalje ble tirsdag delt ut seks veteraner for sin innsats.

Veteraner tildelt medalje: – Veldig hyggelig

Tirsdag ettermiddag var det duket for medaljeutdeling til veteraner som har tjenestegjort i utlandet.

Publisert Sist oppdatert

På selveste FN-dagen, som markeres 24. oktober hvert år, hadde Forsvarets veterantjeneste stelt i stand til utdeling av de to medaljene Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner og Tysklandsbrigadens veteranforbunds medalje.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Medaljene ble tildelt Rudolf Henrik Michelsen, Svein Fosse (post mortem), Baldrian A. Haugen, Vidar Samuelsen og Ole Morten Eriksen, for sitt internasjonale arbeid for forsvaret.

Seremonien ble holdt på Forsvarsmuseet, hvor både medaljemottakerne, pårørende, og andre hadde møtt opp.

Én av de som mottok medalje, over 30 år etter hans første utenlandsopphold, var Ole Morten Eriksen.

Eriksen mottok Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner etter hans innsats i Irak og Bosnia.

– Det er veldig hyggelig å bli anerkjent på denne måten, og satt pris på, forteller veteranen til Forsvarets Forum like etter utdelingen. 

Eriksen arbeidet som medic både på operasjonen United Nations Iraq–Kuwait Observation Mission (UNIKOM) og Implementation Force (IFOR)

– Jeg var i sanitetslaget begge steder. I Irak var det mye mindre sammenlignet med Bosnia hvor leiren var større og det var mer folk, men vi var en del av et lag bestående medisinsk personell.

Han forteller at han ser tilbake på årene i utlandet med ekstase. 

– Jeg trivdes veldig godt begge stedene. Det var såklart langt hjemmefra så det var en spesiell opplevelse, men en veldig fin tid.

Baldrian A. Haugen.
Vidar Samuelsen.
Rudolf Henrik Michelsen.
Powered by Labrador CMS