Nytt om navn

TAKKNEMLIG: Ifølge major Johan Rørvik har det vært æresfullt, lærerikt og morsomt å samarbeide med veteranene.

Hedret for sin støtte til veteraner fra Tysklandsbrigaden

I en enkel, men høytidelig seremoni mottok major Johan Rørvik Tysklandsbrigadens veteranmedalje for sin innsats for veteranene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble major Johan Rørvik hedret for sin støtte til veteraner fra Tysklandsbrigaden, i en enkel, men høytidelig sammenkomst hos Forsvarets veterantjeneste.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Han fikk overrakt Tysklandsbrigadens veteranmedalje, som et hederstegn. Johan Rørvik tjenestegjør til daglig som plassmajor på Akershus festning.

Det var Magne Brandberg og Kjell Stark, begge veteraner fra Tysklandsbrigaden, som tok initiativ til å anerkjenne Rørvik for den innsatsen han har gjort for veteranene.

– Jeg er ydmykt takknemlig, sa Rørvik.

ANERKJENNELSE: Det var Magne Brandberg og Kjell Stark, begge veteraner fra Tysklandsbrigaden som tok initiativ til å hedre major Johan Rørvik for sin innsats.

Han har støttet veteranenes aktivitet på Akershus festning siden 2008, blant annet parader, jubileer og ulike seremonier.

– Det har vært æresfullt, lærerikt og morsomt å samarbeide med veteranene. Ikke minst veldig interessant å høre historiene de forteller. Dette gir meg en egen dimensjon som medmenneske, sa Rørvik etter at han mottok Tysklandsbrigadens veteranmedalje.

Tysklandsbrigaden var en norsk militær styrke som deltok i den allierte okkupasjonen av Tyskland etter andre verdenskrig. Mer enn 50 000 nordmenn gjorde tjeneste i Tysklandsbrigaden fra 1947 til 1953. Oslo-foreningen ble nedlagt i mai i år.

Powered by Labrador CMS