Nyheter

DONETSK: Et ukrainsk fly av typen Su-25 fotografert 4. mai.
DONETSK: Et ukrainsk fly av typen Su-25 fotografert 4. mai.

USA kunngjør ny Ukraina-pakke

USA kunngjorde tirsdag en ny pakke med militær bistand til Ukraina. Støtten er verdt 12,5 milliarder kroner. Artillerigranater og luftvern er noe av innholdet.

Publisert

Ukraina vil få 155 millimeters artillerigranater, systemer til bruk mot droner og finansiering til satellittbilder og flere typer opptrening.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hva slags type luftvern det er snakk om, spesifiseres ikke nærmere.

Pengene kommer gjennom det såkalte Ukraine Security Assistance Initiative, som betaler for innkjøp av utstyr fra forsvarsindustrien eller partnerland, framfor å hente utstyr fra USAs egne lagre. Det innebærer at de amerikanske lagrene ikke blir tømt, men betyr også at det tar tid før utstyret finner veien til slagmarken i Ukraina.

Hjelpen skal ifølge AP bli sendt i løpet av de neste månedene eller årene, for å styrke Ukrainas sikkerhet på sikt. Om man regner med den siste pakken, har USA gitt Ukraina bistand verdt nesten 37 milliarder dollar siden Russland invaderte landet i fjor, tilsvarende 389 milliarder kroner.

Pakken kommer idet Ukraina forbereder seg på å innlede en lenge varslet våroffensiv.

Powered by Labrador CMS