Nyheter

SEREMONI: Kontreadmiral Jude Terry og kontreadmiral Philip Hally ombord i HMS Victory.
SEREMONI: Kontreadmiral Jude Terry og kontreadmiral Philip Hally ombord i HMS Victory.

Storbritannia har fått sin første kvinnelige admiral

Jude Terry ble mandag historiens første kvinnelige britiske admiral.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Et hundre år gammelt «glasstak» i Royal Navy ble smadret i dag, da Jude Terry ble den første kvinnelige admiralen i historien, skriver den britiske marinen, eller Royal Navy, på sine nettsider.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

48 år gamle Terry fra Jersey, en av øyene i Den engelske kanal, tok mandag over stillingen som «Director of People and Training and Naval Secretary». Det innebærer blant annet ansvar for mer enn 40.000 mennesker, og den sivilt bemannede flåten som forsyner den britiske marinen med drivstoff og annet. Den nye jobben ga Terry opprykk til kontreadmiral.

– Verden har forandret seg med tanke på hva folk ønsker av livet og karrieren, uansett kjønn, og marinen må jobbe mot en mer moderne organisasjon, for å støtte denne endringen, sier admiral Terry til marinens nettsider.

– En mangfoldig og inkluderende arbeidsstyrke er et bedre sted for alle, men det er også bevist at det leverer bedre resultater.

Powered by Labrador CMS