Nyheter

IKKE ET PROBLEM: USAs donasjon av et Patriot-luftvernsystem til Ukraina vil ikke stå i veien for Russland, ifølge president Vladimir Putin.

Putin: Amerikansk luftvernsystem vil ikke stå i veien for Russland

Russlands president Vladimir Putin sier at Patriot-luftvernsystemet Ukraina får fra USA ikke vil bidra til å gjøre slutt på konflikten eller hindre Russland fra å nå sine mål.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Luftvernsystemet er regnet for å være avansert, men Putin beskrev det som «ganske gammelt» og sa til journalister i Moskva at han ville finne en måte å omgå det på, skriver Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Samtidig sa han at Russland ønsker en slutt på krigen i Ukraina og at dette kun kan skje gjennom en diplomatisk løsning.

– Vårt mål er ikke å holde den militære konflikten gående, men, tvert imot, å gjøre slutt på denne krigen, sa Putin.

– Vi vil jobbe for en slutt på dette. Jo før, jo bedre, selvfølgelig, la han til.

USA svarte med å si at Putin ikke i det hele tatt har vist vilje til å forhandle fram en slutt på krigen.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom tilbake fra sin første utenlandsreise siden krigen brøt ut torsdag. Onsdag ble han lovet Patriot-systemet da han møtte USAs president Joe Biden i Det hvite hus.

– Vi kommer tilbake fra Washington med gode resultater. Med noe som virkelig vil hjelpe, sa Zelenskyj på Telegram.

Biden-administrasjonen kunngjorde en ny hjelpepakke til Ukraina på 1,85 milliarder dollar, inkludert et luftvernsystem, onsdag.

Powered by Labrador CMS