Nyheter

MESSEANTREKKET: Major Henriette Wedervang er Luftforsvarssjefens militærassistent og er veldig fornøyd med de nye retningslinjene for uniformene. Her er hun iført messeantrekket med skjørt.
MESSEANTREKKET: Major Henriette Wedervang er Luftforsvarssjefens militærassistent og er veldig fornøyd med de nye retningslinjene for uniformene. Her er hun iført messeantrekket med skjørt.

Finuniformene for kvinner i Luftforsvaret får bukser: – En «no-brainer»

Nå innføres bukser som valgfritt uniformsplagg til messeantrekk M1 og M2 for kvinner i Luftforsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Sjefen for Luftforsvaret har nå besluttet å innføre bukser som valgfritt uniformsplagg til messeantrekk M1 og M2 for kvinner. Det melder Militært kvinnelig nettverk på Facebook.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det betyr at de som ønsker å bruke kvinneuniform i Luftforsvaret nå kan velge bort skjørtet til fordel for bukser. Prosessen er i gang med å lage produksjonsdesignet for kvinnebuksene, men det vil ta litt tid før de er tilgjengelige for innkjøp og bruk, ifølge Luftforsvarets uniforms- og heraldikkråd (LUHR).

Major Henriette Wedervang er Luftforsvarssjefens militærassistent og har fulgt saken med messeantrekkene over tid, og forteller at endringen kommer som følge av initiativ fra de ansatte i Luftforsvaret.

– Det ble først fremmet av en kadett ved Luftkrigsskolen, som presenterte forslaget for sjefen for Luftforsvaret da han var på besøk.

Inntil de nye kvinnebuksene er i sortimentet kan herrebukser brukes til messeantrekkene for kvinner.

I informasjonsskrivet om uniformnyheten fra LUHR presiseres det at «i de tilfeller hvor Luftforsvarets antrekk har forskjellig kvinne- og herremodell, viser dette til antrekkets sammensetning.»

Videre står det: «Det er ikke antrekket i seg selv som definerer hvem som kan bære det. Det betyr at man fritt kan velge blant antrekkene, uavhengig av kjønn og antrekkets benevnelse, men antrekket en velger skal være korrekt sammensatt.»

– At kvinner skal kunne gå i bukse er en «no-brainer», men det er kanskje noen som vil heve på øyenbrynene over at menn nå kan gå i skjørt. Luftforsvaret er åpent for mangfold og skal være et godt sted å jobbe for alle. Dette er et steg i positiv retning som også i tråd med samfunnsutviklingen og forventningene til en moderne arbeidsgiver, sier Wedervang.

Powered by Labrador CMS