Nyheter

HALVPARTEN: Et P-3C Orion-fly under en flyoppvisning i 2012. Nå anslår Luftforsvaret at kapasiteten er på 50 prosent av hva det vil være når P-8A Poseidon tar over.
HALVPARTEN: Et P-3C Orion-fly under en flyoppvisning i 2012. Nå anslår Luftforsvaret at kapasiteten er på 50 prosent av hva det vil være når P-8A Poseidon tar over.

Luftforsvarets overvåking er halvparten av hva den skal bli

Luftforsvarets overvåking ligger på 50 prosent av hva den vil bli med nye fly. Luftforsvaret mener det ikke er behov for å sette inn disse flyene allerede nå.

Publisert

Norge har nå fire operative Orion-fly, skriver Aftenposten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Akkurat nå vil vi ha begrenset kapasitet fram til neste sommer, sier oberst Kenneth Øvland, sjef for luftoperativt inspektorat i Luftforsvaret.

Luftforsvaret anslår at kapasiteten nå er 50 prosent av hva den vil bli når de nye P-8A Poseidon-flyene fra Boeing er i tjeneste. De skal ta over for de rundt 30 år gamle P-3 Orion-flyene. Overgangen fullføres i 2025.

De siste ukene, etter eksplosjonen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2, har det vært flere tokt sørover til Nordsjøen, opplyser generalmajor Rolf Folland, sjef for Luftforsvaret.

Ifølge Aftenposten har Luftforsvaret vurdert å ett eller flere av de nye Poseidon-flyene i operativ overvåking, men det er tatt en avgjørelse om å fortsette testingen og treningen med disse.

– Vi ønsker å skjerme de nye Poseidon-flyene fra operativ tjeneste til de er fullt operative, sier Kenneth Øvland.

Powered by Labrador CMS