Nyheter

Fra sommeren 2023 tar Avinor over driften på Andøya flystasjon, men i mellomtiden har Regjeringen sagt at Forsvaret skal understøtte arbeid før alt er på plass. Bildet er tatt under en reportasje på Andøya flystasjon i 2012

Avinor overtar driften ved Andøya flystasjon neste sommer

Avinor tar over lufthavnoperatøransvaret på Andøya flystasjon fra sommeren 2023. Det gir forutsigbarhet for de ansatte, mener stasjonsgruppesjefen ved flystasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen har besluttet at Avinor skal ta over lufthavnoperatøransvaret på Andøya flystasjon når Forsvaret overfører sine maritime patruljefly til Evenes i midten av 2023. Det skriver Regjeringen på sine sider.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det har vært viktig for regjeringen å få en avklaring nå før sommeren på fremtidig drift av flyplassen, spesielt med tanke på de ansatte som har levd med en usikkerhet helt siden 2016, sier forsvarsminister, Bjørn Arild Gram.

Videre sier Gram at dagens regjering har vært tydelige på at de vil gjøre om på planene til den forrige regjeringen. De ønsker å styrke Norges evne til å motta allierte styrker og at de derfor har vært opptatte av å sikre videre militær tilstedeværelse på Andøya.

Regjeringen har nå bekreftet at Avinor skal overta ansvaret for flyplassdriften på Andøya fra sommeren 2023.

En overføring av flyplassoperatøransvaret fra Forsvaret til Avinor ses i sammenheng med tidspunktet for overføringen av MPA-oppdraget fra Andøya til Evenes medio 2023, skriver regjeringen i pressemeldingen. I dag flyr Forsvaret overvåkningsflyet Orion fra Andøya flystasjon, men disse er i ferd med å byttes ut med Poseidon, som skal flys fra Evenes.

Det har over tid eksistert usikkerhet rundt fremtidig flyplassdrift på Andøya, sier stasjonsgruppesjef Lasse Berg. Dagens avklaring fra regjeringen er i tråd med hva som tidligere er antydet, men som ikke har blitt endelig bekreftet før i dag.

– Jeg erkjenner at det kan være blandede følelser ved om dette oppdraget skal løses av Forsvaret eller av Avinor i fremtiden, men jeg er uansett glad for at vi nå har fått en avklaring på et viktig spørsmål som mange av mine dyktige kollegaer har ventet på lenge. Det mener jeg at de absolutt har fortjent, de har vært tålmodige, sier oberstløytnant Berg til Forsvarets forum.

– I tiden fremover vil vi, i tett dialog med de tillitsvalgte på Andøya, gjennomføre en oppdragsanalyse og legge en god plan for å løse det oppdraget vi nå har fått og sikre at vi tar godt vare på våre ansatte i overgangsperioden, forteller stasjonsgruppesjefen.

Samtidig som Avinor overtar ansvaret som flyplassoperatør, har Forsvaret blitt bedt om å understøtte Avinor i overgangsfasen. Forsvaret vil i denne perioden videreføre militært vakthold sikring og nødvendige støttefunksjoner, samt brann- redning og plasstjenesten og kapasitet til vedlikehold av bakkemateriell, kjøretøy og utstyr og en tilpasset ledelse, skriver regjeringen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS