Nytt om navn

PÅ ØVELSE: Løytnant Sigurd Longva på øvelse da han jobbet i Luftvernbataljonen.

Løytnant Longva (27) blir administrerende direktør i Adecco Norge

Adeccos «CEO for one month» gir unge ledere muligheten til å teste ut en topplederjobb. I juni skal løytnant Sigurd Longva (27) ha sommerjobb som konsernsjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Løytnant Sigurd Longva er valgt ut til årets norske «CEO for one month». Longva jobber til daglig med økonomi i Luftforsvarsstaben på Rygge. Der jobber han med modernisering og effektivisering i Luftforsvaret.

Les også: Forsvarssjefens talsmann blir student.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

I juni tar Longva en kort permisjon fra Forsvaret for å fungere som konsernsjef i bemanningsbyrået Adecco, etter å ha blitt valgt ut blant flere hundre unge ledertalenter.

– Det har vært en lærerik utvelgelsesprosess, og det blir nå en stor opplevelse å være tett på beslutningstakingen i en så omfattende organisasjon med et så sterkt internasjonalt fokus, sier Longva om prosessen.

– Det er veldig kult at de tørr å satse på unge individer på denne måten, og jeg tror det sier mye om selskapet for øvrig.

Utdanning fra Sjøkrigsskolen

Longva har gått befalsskolen og har en bachelor i logistikk og ressursstyring fra Sjøkrigsskolen. Tidligere har han jobbet som troppssjef i Luftvernbataljonen på Ørland.

Han er sikker på at ledererfaring fra Forsvaret kommer godt med i en sivil jobb, og motsatt.

– Det blir spesielt spennende å se hvordan jeg får brukt mine erfaringer i en helt ny setting. Ledererfaringen man får gjennom Forsvaret er helt unik, men overføringsverdien mener jeg er hundre prosent til stede.

– Mennesker er mennesker, og de må møtes med respekt og individualitet, uansett om man sitter på en stubbe i skogen eller på et møterom i Oslo.

Les også: Kadett fikk fordømme Russland under FN-møte.

Skal skygge konsernsjefen

Den noe spesielle sommerjobben innebærer at Longva skal skygge Adecco Groups konsernsjef Torben Sneve på jobb i juni måned, og samarbeide med Sneve i arbeidet som toppleder.

– Sigurd får ansvaret for et antall egne prosjekter, og får innblikk i og erfaring rundt hva det innebærer å være konsernsjef for et stort selskap med globalt nærvær, skriver Adecco i en pressemelding.

– Sigurd er en veldig reflektert person, som allerede har mye ledererfaring gjennom sin karriere i Forsvaret. Han har levert utrolig sterkt gjennom alle intervjurunder og øvelser. Han imponerte oss veldig med presentasjonene sine og i etiske spørsmål, sier Torben Sneve.

FEIRING: Årets jury sammen med Longva. Fra venstre: Nordic head of sales i Adecco Group Per Ivar Kristiansen, konserndirektør HR i Nortura Eline Sommerfelt Bårdstu, Sigurd Longva, administrerende direktør i Adecco Group Norway Torben Sneve, fjorårets CEO for one month Håkon Tomter og visepresident HR Nordics i Adecco Group Elham Binai.

Som årets norske «CEO for one month» konkurrerer også Longva om å få skygge Adecco Groups globale konsernleder Alain Dehaze til høsten.

Konseptet «CEO for one month» gjennomføres i år for ellevte år på rad og startet som en konsekvens av finanskrisen. Tanken var å imøtekomme den voksende arbeidsledigheten blant unge, og gi unge ledere et springbrett i karrieren.

Les også: Sjefsskifte i Forsvarets spesialstyrker.

Powered by Labrador CMS