Nyheter

VIL FORTSETTE: Houthi-opprørerne i Jemen sier at de vil fortsette med angrepene mot skip i Rødehavet.

Houthiene sier USA-ledet allianse ikke vil stanse angrepene mot skip i Rødehavet

Houthi-opprørerne i Jemen sier at angrepene mot skip i Rødehavet vil fortsette, selv om det er opprettet en internasjonal allianse for å sikre transporten i området.

Publisert Sist oppdatert

USAs forsvarsminister Lloyd Austin kunngjorde mandag at det var opprettet en allianse med en rekke deltakerland, blant dem Norge.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette vil ikke stanse opprørernes «operasjoner til støtte for Gaza», sier Mohammed al-Bukhaiti, et av medlemmene i houthienes militære ledelse.

Den amerikanskledede operasjonen har som formål å «beskytte Israel og militarisere havet uten noen begrunnelse», og enhver som forårsaker å eskalere konflikten, vil måtte «takle konsekvensene av sine handlinger», la han til.

De siste årene har houthiene gjentatte ganger angrepet skip i Bab al-Mandab-stredet og Rødehavet. Etter krigsutbruddet på Gazastripen uttrykte de solidaritet med islamistbevegelsen Hamas og forsøkte først å gå til direkte angrep på Israel.

Siden midten av november har de angrepet skip som har bånd til Israel, med droner og raketter.

Men også skip som ikke har noe med Israel å gjøre, synes å ha blitt mål for angrepene, og flere store selskaper har de siste dagene stanset skipstransporten gjennom Rødehavet og til Suezkanalen.

Sjøveien gjennom Rødehavet regnes som svært viktig for verdenshandelen siden en stor del av trafikken mellom Europa og Asia passerer her.

Powered by Labrador CMS