Nytt om navn

NYSATSING: Danel Hammer vil systematisere likestillings- og mangfoldsarbeidet som allerede er startet i ulike avdelinger.
NYSATSING: Danel Hammer vil systematisere likestillings- og mangfoldsarbeidet som allerede er startet i ulike avdelinger.

Danel Hammer er Forsvarets første mangfoldsrådgiver

– Jeg jakter på og vil forene de gode kreftene i Forsvaret, sier Danel Hammer, som er mangfold- og likestillingsrådgiver i Forsvarsstaben.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre uker har Danel Hammer vært i stillingen som rådgiver mangfold og likestilling i J1/HR-avdelingen i Forsvarsstaben. Hun er den første sivilt tilsatte på dette fagområdet.

– Frem til nå har jeg brukt en del tid på å bli kjent med organisasjonen, og rett og slett snakke med folk for å danne meg et overblikk, sier Hammer.

Mannsrollen

– Det gjøres allerede mye interessant og bra rundt i avdelingene og forsvarsgrenene for mangfold og likestilling. Det jeg gleder meg mest til nå er å lære mer om arbeidet som foregår og ta fatt på de utfordringene vi står overfor.

I sin forrige jobb i Reform - ressurssenter for menn, arbeidet Hammer med EU-prosjektet «Men in Care» som så på forholdene for menn i 21 bedrifter og organisasjoner i Europa, deriblant i Norge. EU-kommisjonen støttet prosjektet med midler. Da påpekte hun også at det finnes lite forskning på hvordan menn som omsorgspersoner opplever situasjonen i Forsvaret.

– Forsvaret har en interessant kultur, både historisk og den dag i dag, sier Hammer og legger til at hun fattet interesse for rådgiverstillingen i Forsvaret da hun jobbet med likestilling fra et mannsperspektiv.

Mer enn kjønn

– Det er lett å automatisk tenke kvinneperspektiv når man snakker om likestilling. Jeg synes det er spennende å bidra til å utfordre dette perspektivet, og vise at likestilling handler om mye mer enn kjønn. Forsvaret trenger å benytte seg av hele kompetansemangfoldet i vår befolkning, også med hensyn til etnisitet, kulturell bakgrunn og livssyn - for å nevne noe.

– Overordnet handler det om at Forsvaret skal etterleve de verdiene vi skal kjempe for og forsvare på vegne av Norge. Tematikken er veldig aktualisert, både med tanke på situasjonen vi er i Europa nå, og ikke minst at det er den internasjonale kvinnedagen i dag.

Danel Hammer har også innblikk i en annen samfunnsinstitusjon i Norge som lenge har vært svært mannsdominert: Hun skrev masteroppgaven sin i kultur- og samfunnspsykologi om organisasjonskultur i politiet. Gjennom rådgiverjobben sin i Forsvarsstaben er Hammer med i et statlig mangfoldsutvalg.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS