Nyheter

FORSVARET BISTÅR I UVÆR: Forsvaret setter inn en Stridsbåt 90 som vil stå i beredskap ved utrykning. Ved Ramsund orlogsstasjon gikk strømmen mandag morgen grunnet det dårlige været.

Kystjegerkommandoen bistår politiet i Troms

Forsvaret har fått bistandsanmodning om mobilitetsstøtte til politiet i Harstad, i forbindelse med uværet i Nord-Norge. 

Publisert

Uværet som herjer i Nord-Norge gjør det vanskelig for flere øysamfunn i nord, blant annet er flere fergehavner og bruer avstengt i både Troms og Finnmark. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvaret har fått anmodning fra politiet om mobilitetsstøtte og setter inn Kystjegerkommandoen langs kysten i Harstad-området. 

— Forsvaret setter inn Stridsbåt 90 som vil stå i beredskap ved utrykning, for eksempel ved medisinske årsaker, og da spesielt med tanke på øysamfunn og småsteder langs kysten, sier talsperson Jonny Karlsen ved Forsvarets operative hovedkvarter til Forsvarets forum. 

Karlsen opplyser om at det er mange sivile fartøy, som fiskebåter, fraktebåter og annet som ikke går ut på grunn av dårlig vær. Disse fartøyene ligger i det man kaller for «shelter», der også Kystvakten er plassert. 

– Kystvakten har foreløpig normal beredskap langs kysten. Vi har ingen stående beredskap opp mot det sivile og uværet, men  følger værprognosene og avventer på eventuelle bistandsanmodninger, sier Karlsen. 

Harstad Tidende skriver at Ramsund orlogsstasjon var uten strøm mandag morgen, og måtte ta i bruk nødaggregat.

– Strømbruddet i Ramsund har ikke påvirket den daglige driften i leir, opplyser Karlsen. 

Uværet som har herjet store deler av mandagen har ført til mange innstilte ferge- og flyavganger nord for Trondheim. Flere skoler og barnehager i Vest-Finnmark er stengt som følge av uværet. På flere steder i Finnmark og Troms meldes det opp vind opp mot orkan i styrke mandag, skriver NRK

Powered by Labrador CMS