Nyheter:

En offiser spaserer langs en av utstikkerne ved den russiske svartehavsflåtens hovedbase i Sevastopol.

Kvinnelig russisk besetning på patrulje i Svartehavet

Det er første gang en besetning bestående av bare kvinner driver patruljering for det russiske sjøforsvaret, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Besetningen på patruljefartøyet gjennomførte en rekke øvelser på sin første tur, blant annet hvordan de ville reagert på et eventuell angrep fra sabotører, skriver Reuters.

– Jeg bestemte meg for å bli en del av crewet fordi det er veldig interessant, sier motormekaniker Olga Chelkova til nyhetsbyrået.

– Det er lovende, og fremfor alt er det et eksperiment kvinner aldri har deltatt i før, sier Chelkova.

Reuters skriver at patruljen er et symbolsk skritt i retning mot russiske kvinners mulighet til å ha en mer aktiv rolle i de væpnede styrkene, som i stor grad består av menn.

Det er fortsatt hindre i veien for russiske kvinner som ønsker å tjenestegjøre i landets sjøforsvar. I 2000 undertegnet president Vladimir Putin et dekret som listet opp 456 stillinger i 38 sektorer som kvinner ikke får bekle ettersom det innebærer «tungt arbeid og arbeid i skadelige forhold.»

Stillingen kaptein er ikke på listen over jobber kvinner ikke får bekle, men det er gast. Og å være gast er en del av grunnlaget kadettene trenger og et nødvendig skritt for å bekle en kommandørstilling.

Nyhetsbyrået skriver at den russiske regjeringen neste år har planer om å kutte ned på listen over stillinger kvinner ikke kan ha.

Powered by Labrador CMS