Nyheter

ADVARER NATO-LAND: Russlands tidligere president Dimtrij Medvedev mener at ethvert forsøk på inntrenging på Krim av et Nato-land vil være en krigserklæring mot landet.

Russland: Forsøk på å ta Krim kan utløse tredje verdenskrig

Forsøk fra et Nato-land på inntrengning på Krim-halvøya vil være en krigserklæring mot Russland og kan føre til tredje verdenskrig, advarer Russland.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Uttalelsen kom fra Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev, som nå er nestleder i det russiske nasjonale sikkerhetsrådet, mandag, overfor nyhetsnettstedet Argumenty i Fakty, melder Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– For oss er Krim en del av Russland. Og det betyr for alltid. Ethvert forsøk på inntrengning på Krim er en krigserklæring mot vårt land, sier han.

– Og hvis dette gjøres av et medlemsland i Nato, betyr dette konflikt med hele forsvarsalliansen, en tredje verdenskrig. En fullstendig katastrofe, sier Medvedev videre.

Les også: Angrep mot sivile i Ukraina blir tema i FNs sikkerhetsråd

Han sier også at hvis Finland og Sverige blir medlemmer i Nato, kommer Russland til å styrke grensene og «gjøre seg klar på gjengjeldelsestiltak». Det vil omfatte muligheten for å utplassere hypersoniske raketter av typen Iskander «på dørstokken deres», uttaler han.

Tidligere denne måneden truet Ukraina med å angripe en viktig russisk-bygget bro som knytter Russland til halvøya.

I mai sa imidlertid Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at han ikke tror at Krim-halvøya kan gjenvinnes militært uten at det vil koste hundretusener av liv.

Russland annekterte Krim-halvøya i 2014.

Powered by Labrador CMS