Nyheter

Jevgenij Prigozjin bannet og svertet da han anklaget den russiske militærledelsen for å latt hans leiesoldater i stikken i et videoopptak som ble publisert fredag.

Wagner-sjefen vil fortsette kamper i Bakhmut etter våpenløfter

Jevgenij Prigozjin sier at han i løpet av natten er blitt lovet nok ammunisjon og våpen til at han likevel kan fortsette kampene i Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjefen for den russiske leiesoldatgruppen la søndag ut en melding på Telegram, der han gjør kuvending sammenlignet med signalene han har gitt de siste dagene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredag kom Prigozjin med voldsomme utfall mot den russiske militærledelsen, som han anklaget for ikke å gi nok våpen og ammunisjon til Wagner. Han viste også fram det som skal ha vært døde leiesoldater liggende på rekke og rad, og sa at mangelen på våpen og ammunisjon hadde ført til at de led en meningsløs død.

Lørdag kom en ny melding der Prigozjin sa han ville overlate gruppens stillinger ved Bakhmut til den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov.

Kadyrov skrev deretter på Telegram at han var klar til å dra til Bakhmut, og at hans soldater bare ventet på ordre.

Powered by Labrador CMS