Nyheter

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, har besluttet å hente hjem flere av ambassadørene til Ukraina, blant annet Norge sin. Dette bildet er tatt 8. oktober 2020.
Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, har besluttet å hente hjem flere av ambassadørene til Ukraina, blant annet Norge sin. Dette bildet er tatt 8. oktober 2020.

Ukraina i natt: Henter hjem flere ukrainske ambassadører

Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til søndag 10. juni.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland hevder at de har bombet en hangar i Donetsk-regionen og ødelagt et lager med amerikanske M777 haubits-kanoner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En talsmann for det russiske forsvarsdepartementet sier at hangaren i nærheten av Tsjasiv Jar ble ødelagt, og at mange ukrainske soldater ble drept i angrepet, som er ledd i offensiven for å ta kontroll over Donetsk.

Den ukrainske generalstaben sier at russiske styrker angriper bredt i Øst-Ukraina. Guvernør Serhij Hajdaj i Luhansk sier at de gjør sitt beste for å stanse russiske grupper, men at de angriper fra flere kanter og skaper et sant helvete med rakettangrep og artilleri.

Fem mennesker ble drept og åtte såret i russisk bombing av Siversk og Semyhirja i Donetsk, i Slavjansk ble en 40 år gammel mann reddet ut av ruinene etter et russisk rakettangrep og mange flere er savnet, mens to ble drept i Kryvyj Rih, som er president Volodymyr Zelenskyjs hjemby.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj henter hjem flere av Ukrainas ambassadører. Ambassadøren til Norge, Vjatsjeslav Jatsiuk, er blant dem.

Ambassadøren i Berlin, Andrij Melnyk, som også hentes hjem, ble beryktet og beundret i byen for sin ofte krasse kritikk av den tyske regjeringen og krav om mer støtte i form av tunge våpen.

Nylig kom han også under press, blant annet fra Israel, etter å ha forsvart nasjonalistlederen Stepan Bandera, som under annen verdenskrig var ansvarlig for etnisk rensing og massakrer av titusener av polakker og jøder.

En FN-rapport sier at Ukraina har noe av skylden for et separatistangrep på et sykehjem to uker etter at krigen startet, der nærmere 50 eldre døde.

Ifølge rapporten hadde ukrainske styrker opprettet stillinger i sykehjemmet, som dermed ble et militær mål for russerne og deres separatistiske allierte.

Powered by Labrador CMS