Nyheter

FRONTLINJEN: Analytikere ved tankesmia ISW mener mye tyder på at en ny russisk offensiv allerede har startet. På bildet går en ukrainsk soldat mot sin posisjon ved frontlinjen, næt Bakhmut i Donetsk regionen, torsdag 9. februar 2023.

Flere spår ny russisk offensiv. Amerikansk tankesmie mener den allerede har begynt

Ukraina og flere vestlige allierte har lenge spådd at russerne snart kan starte en stor offensiv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere har pekt på årsdagen for invasjonen i Ukraina 24. februar i fjor som et mulig tidspunkt for en offensiv. Det har vært antatt at den i hvert fall vil starte før Ukraina får forsyninger med moderne stridsvogner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russland antas å ha flyttet store styrker mot fronten i Øst-Ukraina, som en forberedelse til en nær forestående offensiv.

Les også: Beryktet russisk ekstremist drept i Ukraina.

Nå sier analytikere ved amerikanske Institute for the Study of War at mye tyder på at offensiven har startet allerede, men at det har skjedd gradvis.

– Russiske styrker har igjen tatt initiativet i Ukraina og har påbegynt sin neste store offensiv i Luhansk, skriver tankesmia i sin daglige rapport. ISW mener Russland har trappet opp aktiviteten nordøst i Ukraina, men sier også at ukrainske styrker så langt har hindret russerne i å gjøre betydelige fremskritt.

Powered by Labrador CMS