Nyheter

SVEKKET: Russiske soldater med det russiske flagget og Wagner-flagget på toppen av en ødelagt bygning i den ukrainske byen Bakhmut 20. mai 2023. Eksperter mener at Wagners leiesoldater er omtrent ute av stand til å gjennomføre nye offensiver utenfor byen.

Amerikanske eksperter: Wagner-gruppen betydelig svekket etter Bakhmut

Søndag erklærte Wagner-sjefen Jevegnij Prigozjin at Bakhmut omsider var erobret. Ifølge amerikanske eksperter er Wagner svekket og har behov for forsterkninger for å holde på byen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Wagners leiesoldater er nå omtrent ute av stand til å gjennomføre nye offensiver utenfor Bakhmut etter de store tapene de har lidd, sier Institute for the Study of War i Washington.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Samtidig antar militære eksperter at Bakhmut i det store og hele nå er under russisk kontroll. På den andre siden har ukrainske styrker rykket fram på flankene nord og sør for byen og kontrollerer veiene rundt byen.

Ukraina: Omringer byen

Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin erklærte søndag at Bakhmut omsider var erobret, og at han vil trekke seg ut og overlate byen til den russiske hæren.

Men ifølge den ukrainske hæren blir det ikke lett for Wagner-styrkene å trekke seg ut siden de ukrainske styrkene rundt byen ligger an til å omringe den.

Behov for forsterkninger

Ifølge de amerikanske ekspertene vil den russiske hæren ha behov for forsterkninger for å holde på byen og beskytte flankene. Det vil også hindre russerne i å rykke videre framover mot vest og nord slik de hadde planlagt med Bakhmut som utgangspunkt.

Kampene om byen som tidligere hadde 70.000 innbyggere og nå ligger i grus, er de blodigste og hardeste i krigen hittil. Den russiske offensiven har vart siden i fjor sommer uten å lykkes før nå, og begge sider, særlig russerne, har lidd enorme tap.

Powered by Labrador CMS