Nyheter

7. APRIL: Dette satellittbildet fra Maxar Technologies viser Moskva til kai i Sevastopol på Krimhalvøya 7. april.

Ukraina: Russisk flaggskip i Svartehavet har sunket

Russlands flaggskip i Svartehavet har sunket etter å ha blitt truffet av ukrainske missiler, hevder Ukraina. Russland bekrefter at det har vært brann om bord.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Neptun-missiler som vokter over Svartehavet, forårsaket svært alvorlige skader på det russiske skipet. Lenge leve Ukraina, skrev Odesa-guvernør Maksym Martsjenko på meldingstjenesten Telegram.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Oleksij Arestovytsj, rådgiver til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, sier at «en overraskelse skjedde med flaggskipet til den russiske svartehavsflåten». Torsdag morgen skriver Arestovytsj på Twitter at skipet, krysseren «Moskva», er sunket.

– Hun druknet

– Hvor er «Moskva»? Hun druknet, skriver rådgiveren. Han sier dette er den russiske marinens største nederlag siden andre verdenskrig.

– Den brenner voldsomt. Akkurat nå. Og med dette uværet på sjøen er det uklart om de vil være i stand til å få hjelp. Det er 510 i mannskapet om bord, sa han i en direktevideo på YouTube etter de første meldingene om at det var skutt raketter mot skipet.

– Vi skjønner ikke hva som skjedde, la han til.

– Dra til helvete

Fra russisk hold ble det onsdag bekreftet at det var en kraftig brann om bord i «Moskva», som altså er Russlands flaggskip i Svartehavet. Russerne sier på sin side at årsaken er ukjent. De skriver imidlertid at ammunisjon har detonert på skipet, og at det har fått store skader. Videre heter det at alt mannskap er evakuert.

Ria Novosti skriver videre at det gjøres undersøkelser for å finne ut hvorfor brannen brøt ut.

«Moskva» ble omtalt tidligere i krigen da det ba ukrainske styrker som forsvarte en strategisk viktig øy, om å overgi seg, og til svar fikk: «Til det russiske marinefartøyet: Dra til helvete».

Powered by Labrador CMS