Nyheter

ØDELAGT: Som andre russiske enheter, har styrker fra grensen med Norge lidd store tap i Ukraina. Her er et ødelagt russisk militærkjøretøy ved Irpin, utenfor Kyiv.

Soldater fra Kirkenes-brigaden skal være drept i Ukraina

Russiske militæravdelinger som vanligvis holder til på Kolahalvøya, mot norskegrensa, skal være tungt involvert i invasjonen av Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Aftenposten og NRK har skrevet om styrkene. Det dreier seg om en motorisert infanteribrigade og en marineinfanteribrigade, som vanligvis har base i Petsjenga og Sputnik bare kilometer fra grensen med Norge.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– De har vært involvert i harde kamper i Kharkiv, sier oberstløytnant Geir Hågen Karlsen ved Forsvarets høgskole om de motoriserte styrkene.

Hågen Karlsen har registrert det han beskriver som «betydelige tap» i kampene.

I marineinfanteribrigaden skal en høytstående offiser ha blitt drept i kampene. I tillegg til tapene av soldater har de ulike avdelingene mistet store mengder utstyr, mye av det svært moderne.

Det finske forsvaret skal også ha bekreftet at russiske styrker som vanligvis er utplassert langs grensen med Finland, er sendt til Ukraina.

Det russiske marineinfanteriet i Petsjenga bærer navnet Kirkenes-brigaden til minne om den sovjetiske frigjøringen av Øst-Finnmark i 1944.

Powered by Labrador CMS