Nyheter

ANGREP: Ukrainske brannmenn jobber med å slukke en brann på en skadd bygning etter russiske angrep i Kyiv.

Minst 18 drept og 100 såret etter omfattende luftangrep mot Ukraina

Flyalarmen har gått over hele Ukraina mens russiske styrker har gjennomført luftangrep mot landet fredag natt og morgen.

Publisert Sist oppdatert

Ukrainske myndigheter melder at hovedstaden Kyiv og minst fem andre byer har blitt truffet av droner eller missiler. Det er også meldt om strømbrudd i fire regioner nord og sør i landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge president Volodymyr Zelenskyj ble det brukt 158 missiler og droner i angrepet. Han sier at de fleste av dem ble skutt ned.

I Kyiv står en boligblokk på flere etasjer og en lagerbygning i brann. To personer er drept i angrepene, og en metrostasjon som brukes som brukes som tilfluktsrom skal ha blitt skadd.

Ordfører Ihor Terehov meldte i natt om et russisk missilangrep mot byen Kharkiv. Terehov beskriver angrepet som massivt, og han sier det er registrert minst seks eksplosjoner.

– I dag klokken fem angrep fascistenes støttespillere vår fredelige by med S-300 missiler. 10 eksplosjoner oppsto i Kharkiv-området, sier politiet i regionen.

En person skal være død og åtte personer skal være skadet som følge av angrepet, melder Terehov. I tillegg skal sivil infrastruktur ha blitt omfattende skadet.

Skolebygning angrepet

Etter et angrep på en skolebygning i Odesa er to personer drept og 15 såret, opplyser helsemyndighetene til lokale medier. To av de skadde er barn.

Guvernør Maksym Kozytskyj skrev i meldingstjenesten Telegram at luftvernet i Lviv ble aktivert i natt under droneangrep mot byen. Ordfører i Lviv, Andriy Sadovyi, sier det dreide seg om to droneangrep.

Det ble meldt om flere nye eksplosjoner i Lviv fredag morgen, blant annet etter et angrep mot en leilighetsblokk. En person er drept og tre er skadet.

Ber om støtte

En fødeklinikk og et kjøpesenter i Dnipro ble også rammet av russiske angrep, ifølge lokale medier. Fem personer er drept og mer en et titall er skadet.

Det har også kommet meldinger om angrep i byene Sumy og Konotop i natt.

Stabssjef for president Volodymyr Zelenskyj, Andrij Jermak, skriver på Telegram at de omfattende angrepene fredag viser at Ukraina trenger mer støtte fra det internasjonale samfunnet.

– Raketter regner over byene våre med sivile som mål, skriver Jermak.

Ukraina-koordinator for FNs nødhjelpskontor, Denise Brown, sier det nyeste angrepet viser realitetene i den ukrainske hverdagen.

– For det ukrainske folk er dette nok et eksempel på den grusomme virkeligheten de lever i, og som har gjort 2023 til nok et år med enorm lidelse, sier Brown.

Powered by Labrador CMS