Nyheter

UKRAINSK ANGREP: Ukrainske militærmyndigheter sier at en del av luftvernanlegget på Krim skal ha blitt truffet under et angrep mandag. Russland på sin side melder om et kombinert angrep, og at de ukrainske missilene ikke skal ha ført til alvorlige skader

Ukraina hevder å ha truffet luftvernanlegg på Krimhalvøya 

Ukraina hevder å ha truffet deler av Russlands luftvernanlegge på Krim. Dette skal ha skjedd under angrep natt til mandag. 

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen i Kyiv har gradvis og systematisk trappet opp angrepene mot halvøya i Svartehavet som ledd i de siste månedenes offensiv i det sørøstlige Ukraina. Krim ble annektert av Russland i 2014.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Våre væpnede styrker har treffet en strategisk viktig del av luftforsvaret på vestkysten av det okkuperte Krim, heter det i en uttalelse i sosiale medier fra hærens informasjonsenhet. Det er ikke gitt ytterligere opplysninger, og Russland har ikke offisielt kommentert det angivelige angrepet.

Men den russiske Rybar-kanalen på Telegram, som anses å ha tette bånd til den russiske hæren, melder om et kombinert angrep mot Krim. Rybar hevder at Ukraina skjøt to amerikanskproduserte ATACMS -raketter som slo ned ved landsbyen Olenivka på vestkysten av Krim.

Meldingstjenesten sier at russiske styrker på Krim ikke klarte å skyte ned de langtrekkende artillerirakettene, men legger noe kryptisk til at «tidligere tiltak gjorde at missilene ikke gjorde alvorlige skader». Det meldes likevel om 17 skadde russiske soldater og fem ødelagte kjøretøyer.

Rybar skriver også at russiske sjømenn fra svartehavsflåten «en halvtimes tid senere» fant tre ukrainske sjødroner nær marinebasen Sevastopol. En skal ha vært ødelagt, mens de to andre hevdes å ha blitt uskadeliggjort og senket på vei inn mot land i Kherson-bukta.

Powered by Labrador CMS