Nyheter

GJØR SEG KLARE: Forsvarets sanitet gjør seg klare til å støtte det sivile helsevesenet med vaksinering, tidligere denne uka. Nå har Oslo kommune bedt om bistand fra Forsvaret.
GJØR SEG KLARE: Forsvarets sanitet gjør seg klare til å støtte det sivile helsevesenet med vaksinering, tidligere denne uka. Nå har Oslo kommune bedt om bistand fra Forsvaret.

VG: Oslo kommune ber om vaksinehjelp fra Forsvaret

Oslo kommune har sendt en anmodning til Forsvaret om bistand til testing og vaksinering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo kommune har bedt Forsvaret bistå med personell til vaksinering og testing. Det skriver byrådsavdeling for helse i Oslo kommune i en e-post til VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kommunen har oppskalert kapasiteten kraftig, men har likevel sendt en anmodning til Forsvaret for sikre at kapasiteten kan opprettholdes.

Oslo kommune har bedt om 40 personer til å bistå med vaksinering og 36 personer til å bistå med testing, opplyser Ingunn Rakstang Eck i byrådsavdelingen til VG.

Igår ba også Trondheim Forsvaret om å hjelpe til med vaksinering.

Regjeringen besluttet mandag å sette inn Forsvaret for å bistå kommuner som ønsker hjelp med å sette tredje dose, som alle over 45 år skal få tilbud om innen midten av januar. Folkehelseinstituttet har sendt ut 700.000 boosterdoser til kommunene, som må settes i løpet av to uker.

Forsvaret har ti mobile vaksineringsteam i beredskap. Blir alle teamene satt inn i vaksineringen, kan de sette rundt 30.000 vaksinedoser i uken. Regjeringens mål er å vaksinere 400.000 per uke.

Powered by Labrador CMS