Nyheter

PANDEMI: Slik så det ut på Skjold leir under innrykk i august 2020. Nå har Forsvaret undersøkt om pandemien hadde noen påvirkning på likestilling.

Kvinner i Forsvaret tok ut 30 prosent flere omsorgsdager enn menn i starten av pandemien

Det viser en gjennomgang Forsvaret har gjort for å kartlegge om koronapandemien har påvirket likestillingsfeltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En undersøkelse initiert av Forsvarsdepartmenet ønsket å kartlegge om det finnes grunnlag for å tro at Covid-19, eller tiltak som ble iverksatt som følge av Covid-19, kan ha forsterket eller forbedret eksisterende likestillingsutfordringer på feltet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mye tydet på at kvinnelige ansatte tok ut 30 prosent flere omsorgsdager, også kalt sykt-barn dager, i starten av pandemien. Dette var en kjønnsforskjell som jevnet seg ut gjennom pandemien. Årsaken kunne også skyldes at kvoten for bruk av omsorgsdager var oppfylt.

Utvikling av sykemeldinger (legemeldt) under pandemien, og at utviklingen for kvinner i Forsvaret følger utviklingen for legemeldt fravær totalt i Norge (alle virksomheter), står det å lese dokument fra Forsvaret v/Forsvarsstaben som Forsvarets forum har fått innsyn i.

Videre heter det at FHS at fått tilbakemeldinger om at tiltakene knyttet til kohorter hverken har forsterket eller forbedret eksisterende likestillingsutfordringer, eller skapt nye like likestillingsutfordringer.

FHS peker imidlertid på at redusert festing og mindre sosial omgang, med krav om fysisk avstand, kan ha redusert mulighetene for enkelte typer seksuell trakassering eller overgrep.

Powered by Labrador CMS